Komolyodás 1. fázisa

2013.08.04 18:23
Több hírem is van egyszerre! 
1. Velünk van még egy hétig sport táborban FF Adrenalin "Bronte" édes tesónk – mind nagyon megszerettük, illetve belekóstoltunk abba, hogy milyen is két állatkával együtt élni.
2. Megszülettek (réges-régen) az unokatesók. Abszolút kedvencünk „Female 1”.
3. A napokban lett 8 hónapos a Fierce Fireball A-alom. Az Anticyclone nevezetű valamivel komolyabb/tudatosabb edzéseken vesz részt. Most a nagy melegben inkább észmunkát végzünk (nem mi, hanem Cyndi... :-) ). A nyúl fogása, a testkontaktus kiépítése, az űzési készség fejlesztése van terítéken. Ha kicsit hüvibb lesz az idő, akkor gyúrunk egy játékosat.
Kétszer futott Cyndi műnyúl után. Az ösztöneivel abszolút elégedett vagyok. A zúgó gép után is gondolkodás nélkül elfutott. Mindkétszer nagyjából 100 métert futott, az isaszegi pályán két pici kanyarodás is volt már a dologban, de ezt még nem erőltetjük.
Úgy látom, és Emese tenyésztőfőasszony is egyet értett, hogy Cyndi kicsit később érő típus. Ezért döntésünkhöz hívek maradunk, és a licensz megszerzését is a jövő évhez kötjük. Előreláthatólag a kicsit komolyabb felkészülést márciusban kezdjük meg, és az adott körülmények, és Cyndi kondíciója határozza meg, hogy mikor megyünk a versenyengedélyért.
A táplálkozásán is változzunk 7 hónapos korában, de a részletek maradjanak a mi titkunk! ;-)
Nem hivatalos, de annak tűnő marmagasságmérésen is átesett Cyndi, mely szerint „44 és egy kicsi” cm. Az odakéredzkedős mérést Dr. Jakkel Tamás végezte.
Reményeim szerint mire elérkezik a mi időnk, már nem kell együtt futnunk a „sprint” kategóriás whippetekkel.

Méretek: https://thewhippetarchives.net/standard.php 

FCI Whippet Standard 
(March 2007) 

Height at the withers: 
Dogs 47-51 cm (18½-20 ins) 
Bitches 44-47 cm (17½-18½ ins) 

 

***

***

***